Италианският премиер Джорджа Мелони разкритикува законопроект, насочен срещу укриването на

...
Италианският премиер Джорджа Мелони разкритикува законопроект, насочен срещу укриването на
Коментари Харесай

Джорджа Мелони се противопостави на законопроект, внесен от собствената ѝ партия


Италианският министър председател Джорджа Мелони разкритикува законопроект, ориентиран против укриването на налози. Законопроектът беше импортиран от личната партия на Мелони – „ Италиански братя “, съобщи Агенция Франс Прес.

Мярката, която ще разреши на италианските данъчни управляващи да ревизират за несъответствия сред заявените от някого приходи и метода му на живот, беше анулирана през 2018 година, само че тази седмица беше оповестена в формалния вестник на държавното управление.

„ Никога няма да бъде въведен какъвто и да е „ налог Биг Брадър “ от това държавно управление “, написа италианският министър председател във Фейсбук.

Вицепремиерът и външен министър Антонио Таяни, който оглавява „ Форца Италия “, също се възмути от законопроекта, който назова „ стар инструмент “.

Той прикани за анулацията му, като съобщи, че той не се бори с укриването на налози, а „ се опълчва на нахлуването в живота на хората “.

Вицепремиерът Матео Салвини, който оглавява „ Лига “, съобщи, че мярката е „ един от ужасите на предишното “ и заслужава да остане там.

Опозиционните партии се радваха на разтърсванията в ръководещата коалиция, където напрежението към този момент е огромно преди изборите за Европейски парламент, в които и трите партии се състезават между тях.

Мярката разрешава на данъчните управляващи да вземат поради при оценката на действителните приходи на някого детайли, в това число бижута, застраховка живот, владеене на коне, сметки за газ и електричество, домашни любимци и разноски за фризьорски услуги.

Според държавното управление укриването на налози и данъчните измами костват на италианската страна към 95-100 милиарда евро всяка година./БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР