Впечатляващият роман в духа на творбите на Карлос Руис Сафон

...
Впечатляващият роман в духа на творбите на Карлос Руис Сафон
Коментари Харесай

Симфонията на времето – нов испански магьосник на словото излиза за първи път на български

Впечатляващият разказ в духа на творбите на Карлос Руис Сафон съчетава любовна драма, фамилна сага и историческа конспирация.
Един от най-талантливите разказвачи на истории на актуалната литература се появява за пръв път на български във превъзходния превод на Светла Христова, с помощта на която на роден език оживяват текстовете на Хорхе Луис Борхес, Артър Конан Дойл, Феликс Палма, Карлос Руис Сафон и други.
 Донорът от Клеър Макинтош – сърцето, което бие в гърдите ти " Донорът " от Клеър Макинтош – сърцето, което бие в гърдите ти
Бестселъровата авторка Клеър Макинтош се завръща с къса новела, която сплотява напрегнатия темп на трилърите ѝ с надълбоко персоналната ис...
„ Симфонията на времето ” от испанския публицист Алваро Арбина е впечатляващ по жанр и обсег разказ в духа на творбите на вълшебника Карлос Руис Сафон, който кани читателя на незабравимо пътешестване обратно към дните на стоманата и въглищата, на индустриалния и научния прогрес, на общественото неравноправие и разцвета на междинната класа. Това е митична история, която не споделя истината, история, лъжлива като всяка друга. Затова слушайте…
Ще стартираме от началото на тази история, в случай че въобще съществува история с начало.
Под остъкления покрив на гара „ Ватерло ” в Лондон при започване на 1914 година сред въздишките на локомотивите и неразбираемите силуети на пасажерите млада жена трепетно чака своя брачен партньор художник. В отправения към идващите влакове поглед обаче се прокрадва прозрението – той няма да се появи – нито в този ден, нито в идващите.
Изчезването му отеква в поредност от мистериозни събития, в които ще се окаже въвлечена Елса – жена, родена в лоното на видна фамилия баски индустриалци, които грижливо крият своето забулено в мрачни митове минало.
 Откъс от Деволюция на Макс Брукс Откъс от " Деволюция " на Макс Брукс
Не съм сигурна за какво поех по алеята, назад по маршрута на Тони към моста. Екопътеката беше по-близо. Нужда от независимост? Подсъзнателно б...
Броени месеци преди съдбовните изстрели в Сараево, оповестяващи края на мира в Европа, огромните европейски разузнавания са по петите на загадъчен ръкопис, „ Нотите на времето ”, който дава власт над бъдещето. Но неговият генезис е прикрит в десетилетията обратно, когато се основава модерната промишленост, а търговията с плебеи още е рентабилен бизнес.
„ Нотите на времето ” е ключът към властта над бъдещето. Но не и власт над душата. И единствено този, който е подготвен да слуша, ще долови онази нота, която дава началото на „ Симфонията на времето ”.
Наситена с обрати и изваяна по ослепителен метод, тази книга е огромен разказ от 550 страници, който по несравним метод съчетава любовна драма, фамилна сага, историческа конспирация. Героите на Алваро Арбина се озовават в сърцето на столиците на света при започване на XX век – Лондон, Мадрид, Париж и Виена, с цел да открият в безредните им силуети някои от най-ярките проявления на човешкия талант. Действието се пресяга и до африканските джунгли, и до крайбрежията на Куба. Всички жадуват да научат какво ги чака в бъдещето – само че преди този момент би трябвало да се изправят против призраците на предишното.
„ Симфонията на времето ” на Алваро Арбина съумява да побере в херметическа кутия буйния поток на личните ни мисли, както и плетеницата от мемоари и мечти, които движат света. Една история без начало и край, която извоюва своето почтено място в литературния хоризонт и в сърцата на читателите.
 Легендата за Голямата стъпка е развенчана Легендата за Голямата стъпка е развенчана
Cлед като огънят от изригването на вулкана Маунт Рейниър най-накрая стихва, архивите за клането в едно малко градче могат да бъдат разкр...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР