С възпоменателен митинг-събор в местността Демир баба текке край Исперих

...
С възпоменателен митинг-събор в местността Демир баба текке край Исперих
Коментари Харесай

С възпоменателен митинг-събор на Демир баба текке отбелязаха годишнината от майските събития

С възпоменателен митинг-събор в местността Демир баба текке край Исперих беше почетена паметта на жертвите от така наречен възродителен развой и майските събития от 1989 година в България. Гости бяха кметове и ръководители на Общински препоръки от страната, регионални и локални деятели на Движение за права и свободи, посетители от Турция и консулството в Бургас, представители на мюсюлманското вероизповедание у нас, измежду които ръководителят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, който насочи молитва за починалите и благополучие на присъстващите.

„ Всяка година през месец май почитаме и свеждаме глава пред нашите създатели, хората, които лежаха по лагери и затвори, с цел да можем през днешния ден да живеем свободно в демократично развито общество “, сподели в приветствието си домакинът на събитието, кметът на община Исперих инж. Белгин Шукри. Той уточни, че всички би трябвало да са признателни на индивида, който има главен принос за запазването на сигурността и мира в Родината ни – почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. „ Страната ни се намира в невиждана политическа рецесия, подбудена от няколкото следващи изключителни парламентарни избори за последните години. Имаше моменти, когато единствените работещи държавни институции бяха българските общини, макар компликациите и неналичието на обезпечен бюджет “, съобщи кметът на Исперих. Като представител на локалната власт той изрече признателност на ръководителите на Движение за права и свободи Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, ръководителя на бюджетната комисия в Народното събрание Йордан Цонев и цялата парламентарна група на Движение за права и свободи за това, че по тяхна самодейност и оферти в бюджета за 2024 година има заложени финансови средства за всички български общини за реализирането на значими за обитаемоте места планове. По думите на кмета на Исперих отново по тяхно предложение предходната седмица за довършването на проточилия се ремонт на джамията „ Ибрахим паша “ в Разград са обезпечени 800 хиляди лева

В своите изявления формалните лица акцентираха на това, че би трябвало да се помнят уроците от предишното, с цел да не се позволен сходни неточности още веднъж.

Традиционният митинг-събор беше придружен с богата стратегия от песни и танци. На сцената със свои осъществявания се изявиха самодейци от Лудогорието, както и надарени деца от Исперих. Музикално-танцова стратегия показаха артистите от сцена „ Назъм Хикмет “ при Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР