Впамет на журналиста Милен Цветков (1966-2020 г.) беше открита чешма

...
Впамет на журналиста Милен Цветков (1966-2020 г.) беше открита чешма
Коментари Харесай

Откриха чешма в памет на Милен Цветков в София

В памет на журналиста Милен Цветков (1966-2020 г.) беше открита чешма в София. Тя се намира на обръщалото на трамвай №10, покрай мястото, където Цветков почина.

Средствата за чешмата са събрани напълно от донори, а остатъкът от събраната сума ще бъде преведена по сметката на децата на журналиста.

" Чешмата е знак на добрина, на нещо, което завещаваш на поколенията, тъй като дава вода, а тя е най-животворната субстанция. Идеята за построяването ѝ е на публицистите Люба Ризова, Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и сътрудници на Милен Цветков ", разяснява Манол Пейков, един от помогналите за събирането на средствата.

" Милен Цветков беше светла фигура, човек, който търсеше смисъла, а такива хора би трябвало да се помнят ", сподели още Пейков.

Милен Цветков умря на 53 години (19 април 2020 г.) в тежка автомобилна злополука на бул. " Черни връх " в София. Катастрофата беше породена от 22-годишния Кристиан Николов, който карал под въздействието на опиати. Автомобилът му се блъсна в колата на Милен Цветков, който е чакал на червен светофар.

От 1990 година Милен Цветков е в Българска национална телевизия, където работи в студентското предаване " Ку-ку ", предаването " Телевизионен неделник ", и като кореспондент и водещ на " По света и у нас ". От 2000 година е водещ на излъчвания по " Нова телевизия " - " Здравей, България ", " Календар ", " 60 минути с Милен Цветков ", " Часът на Милен Цветков ". На 28 март 2020 година стартира предаването му " Alternativa " по TV 1. 

В края на юли т.г. Върховният касационен съд дефинитивно удостовери неоправдателната присъда на Кристиан Николов. Според решението на съда закононарушението е осъществено при възможен предумисъл. Николов получи девет години отнемане от независимост.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР