Войските на Украйна започнаха да си възвръщат територии, които са

...
Войските на Украйна започнаха да си възвръщат територии, които са
Коментари Харесай

Голям успех! Контраофанзивата на Украйна

Войските на Украйна започнаха да си възстановяват територии, които са покрай града  Бахмут в Източна Украйна, оповестяват от Киев. Общо украинската войска си е възвърнала 40 кв. км от началото на контраофанзивата преди 10 седмици.

Ожесточени сражения има и в регионите на Купянск и Лиман в Харковска и Луганска област. В южната част на Донецка област украинските военни са си върнали село Урошайне, оповестява заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр. Тази информация беше доказана и от съветски наблюдаващи. В близкото село Старомайорске също не престават да се водят сражения, въпреки селището да беше освободено от украинските сили преди две седмици.
-->
Заместник-министърът на защитата също по този начин удостовери, че украински елементи напредват по окупирания от Русия бряг на река Днепър в Херсонска област. Тя обаче посочи, че те към момента не са се открили там. 

" За да се установиш, би трябвало да изместиш врага, да разчистиш територията ", сподели Маляр.

По-рано украински медии разпространиха видеоклип, на който хипотетично се вижда съветски боен, покорен по време на украинското нахлуване. Във видеото се чува по какъв начин съветският боен оповестява на украинците къде са ситуирани отбранителните позиции на Москва. В провежданата сега контраатака украинците неведнъж се натъкват на минни полета, противотанкови окопи и други трудности, както и на многопластовите отбранителни уреди на руснаците

Според украинския министър на защитата Олексий Ресников съветските отбранителни линии от време на време са толкоз гъсто минирани, че в някои елементи на фронта има до пет мини на кв м. По думите на Ресников, който приказва пред английския " Гардиън ", минните полета се простират на стотици километри. Това е и една от главните спънки пред разгръщането на украинското контранастъпление, пише DW.

Съобщава се, че съветската войска е атакувала Одеса с 15 дрона и е изстреляла още осем ракети " Калибър " от позициите си в Черно море. Всички те са били прихванати, оповестява губернаторът Олех Кипер. Точната информация за нападенията към този момент не може да бъде тествана от самостоятелни източници.

Русия блокира износа на украинско зърно от Одеса и другите пристанища от средата на юли. Оттогава пристанищният град е обстрелван неколкократно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР