Войната в Украйна вече удари туризма в Гърция. Спряха резервациите

...
Войната в Украйна вече удари туризма в Гърция. Спряха резервациите
Коментари Харесай

Войната в Украйна вече удари туризма в Гърция

Войната в Украйна към този момент удари туризма в Гърция. Спряха резервациите на задгранични туристи. Атина към този момент изключи от прогнозите си съветските туристи.

Преди началото на войната Гърция очакваше доста мощен туристически сезон. Днес министърът на туризма Василис Кикилиас призна, че задграничните туроператори са прекратили резервациите за летния сезон в очакване на края на военните дейности.

От друга страна хотелиерите и притежатели на заведения се пробват да калкулират цени, които да са налични за туристите, макар покачването на разноските за токи хранителни артикули, осведоми БНР.

Не може да се чакат това лято ниски цени на туристическите услуги при мощното повишаване на горива, ток и хранителни артикули, оповестяват от туристическия бранш.

От април се усилват ежедневните чартърни полети до гръцките острови, което е знак, съгласно министерството по туризъм, за засилен интерес на евентуални туристи през лятото. За в този момент Канада, Австралия и Китай са с повече резервации от предходната година с интерес най-вече към Миконос и Санторини.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР