Войната в Украйна и присъединяването на Швеция към НАТО ще

...
Войната в Украйна и присъединяването на Швеция към НАТО ще
Коментари Харесай

Швеция ще надхвърли минималните за НАТО 2% от БВП разходи за отбрана

Войната в Украйна и присъединението на Швеция към НАТО ще докара до разноски за защита, които биха могли да превишат 2% от Брутният вътрешен продукт – повече от това, което Народното събрание на страната утвърди, сподели началникът на въоръжените сили Микаел Бюден п пред Шведското радио, представен от Ройтерс.

Швеция възнамерява до 2026 година да реализира задачата на НАТО 2% от Брутният вътрешен продукт да се отделят за защита по отношение на 1,2% през 2022 година, защото скандинавската страна се стреми да укрепи защитата си след съветското навлизане в Украйна.

“Изискванията към нас се усилиха. Трябва да влагаме в нова инфраструктура и имаме потребност от повече личен състав “, сподели началникът на шведските въоръжени сили,  “По всяка възможност ще имаме потребност от повече от 2% от Брутният вътрешен продукт. “

Финландия и Швеция подадоха тази година молби за участие в НАТО след нахлуването на Русия в Украйна. Членството на двете скандинавски страни е утвърдено от 28 от общо 30 страни участнички в отбранителния съюз.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР