Войната в Украйна и наложените санкции удариха най-много по руските

...
Войната в Украйна и наложените санкции удариха най-много по руските
Коментари Харесай

Шампанско и сълзи: Руски олигарх няма пари дори за чистачка

Войната в Украйна и наложените наказания удариха най-вече по съветските олигарски. 

Олигархията е обединение на едрия капитал с властта и политиката и ръководи страната. Ако се върнем обратно във времето ще забележим по какъв начин Русия стана цялостно копие на Съединени американски щати, само че с една основна разлика. Отвъд Океана огромните олигархични американски корпорации ръководят партиите и страната. В Русия обаче Путин  назначи своите над 100 олигарха. Така наречените олигарси са артикул на приватизацията на държавните компании през 90-те години на XX век.

Само за няколко дни обаче съветските олигарски изгубиха съвсем всичко. В " черния " лист попаднаха 862 физически лица и 53 съветски юридически лица. Те получиха възбрана да влизат на територията на Европейски Съюз, а огромна част от имуществото им бе конфискувано. Санкциите против някои от най-влиятелните хора в Русия засегнаха металният магнат Алишер Усманов, банковите милиардери Михаил Фридман и Пьотр Авен, стоманодобивният магнат Алексей Мордашов, притежателят на Челси Роман Абрамович

Милиардерът Михаил Фридман, на който Англия и Европейски Съюз постановиха наказания, се дефинира като пандизчия в Лондон и съобщи, че на практика вече няма пари даже за чистачка, заяви " Блумбър Бизнесуик “, представен от БГНЕС. Любопитно е, че Фридман е роден в град Лвов, който сега се намира на територията на Украйна.

Милиардерът призна, че има израелски паспорт, само че няма дом в Израел и към този момент няма пари, с цел да си купи къща, където да живее. Мерките на Европейски Съюз и Обединеното кралство са довели до заледяване на сметките на милиардера и " в този момент той се пробва да разбере как да заплаща даже за дребни разноски като разчистване ". 

" Може би би трябвало самичък да разчиствам дома си. Това е обикновено. Когато бях студент, живеех в дребна стая в общежитие с четирима мъже. Но след 35 години това е ненадейно ", споделя Фридман пред изданието.

Фридман ще би трябвало да получи разрешение да харчи парите си от английското държавно управление, което пък би трябвало да дефинира дали настояването му е основателно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР