Войната на руския президент Владимир Путин в Украйна взе нови

...
Войната на руския президент Владимир Путин в Украйна взе нови
Коментари Харесай

Ужасът в Украйна! Смъртта на младо семейство разплака света

Войната на съветския президент Владимир Путин в Украйна взе нови жертви. Поредният смут разплака света.

Младо семейство с две деца почина при обстрел в опит за евакуация от град Ирпин, покрай Киев. На място издъхнаха майка с две деца, съпроводени от фамилен другар, до момента в който се пробват да избягат през опустошен мост.

Той е бил взривен дни по-рано от украински бойци, които са желали да забавят съветското нахлуване към Киев. Макар и в руини, той е представлявал „ избавителен кулоар “ за хората, които обезверено се пробват да избягат от войната, съобщи бТВ.

Само шепа украински бойци са били покрай моста, когато стартират да валят минометни снаряди. Те не са взели участие в бойните дейности, а са помагали на бежанците да пренесат децата и багажа си към Киев.

„ Семейство беше убито в Ирпин. Мъж, жена и две деца навръх пътя. Като на стрелбището. Докато се опитваха да излязат от града. Да избягат. Цялото семейство. Колко фамилии като това са починали в Украйна? Няма да извиним! Няма да забравим! “, заяви  украинският президент Володимир Зеленски.

Свидетел на нападението става екип на " Ню Йорк Таймс ", а фотограф снима телата на земята минути след офанзивата. Багажът им бил разпилян към тях.

От събота насам стотици украинци, бягащи от сраженията в три града в западната част на Киев, се струпват към моста, с цел да си проправят път към столицата, която също е под прицела на Москва. Цивилните се събират на дребни групи и дружно изминават към 100 м, до момента в който са евентуално изложени на съветския огън, написа " Ню Йорк Таймс ".

Украинските бойци тичат дружно с тях, с цел да им оказват помощ, а по-късно се връщат назад и се прикриват. Рано сутринта в неделя регионалният шеф разгласи, че маршрутите от Ирпин са толкоз рискови, че са блокирани. Хората обаче не се отхвърлят и не престават с опитите за бягство.

Когато майката, нейният наследник младеж и щерка на забележима възраст към 8 години са били видяни да лежат на земята, към тях се втурват бойци, с цел да оказват помощ, само че не съумяват да ги спасят. Мъртъв е и мъжът, разказан като техен другар, който им помагал да избягат, продължава " Ню Йорк Таймс ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР