Volvo Cars подписа споразумение с компанията-майка, Geely Holding, за придобиване

...
Volvo Cars подписа споразумение с компанията-майка, Geely Holding, за придобиване
Коментари Харесай

Volvo вече няма да е китайско

Volvo Cars подписа съглашение с компанията-майка, Geely Holding, за придобиване на дял в взаимни предприятия в Китай. Целта на тази интервенция е шведската марка да получи цялостен надзор върху автомобилните фабрики и продажбите.

Придобиването на спомагателни 50% дял в Daqing Volvo Car Manufacturing Co., Ltd и Shanghai Volvo Car Research and Development Co., Ltd в допълнение ще укрепи позициите на Volvo Cars в Китай, най-големият авто пазар в света, и ще усили достъпа до един от най-бързо разрастващите се райони.

Въпреки че двете взаимни предприятия към този момент са напълно включени във финансовите доклади на Volvo Car Group, делът на Volvo Cars в чистия им приход и личен капитал ще се усили след договорката.

„ С това съглашение Volvo Cars ще се трансформира в първия огромен некитайски авто производител, който изцяло управлява своите интервенции в Китай “, сподели Хакан Самуелсон, основен изпълнителен шеф на Volvo Cars.

Volvo Cars регистрира положителни резултати на китайския пазар през последните години и ще продължи да влага в страната, с цел да поддържа постоянна наклонност на напредък. В резултат на договорката Volvo Cars ще има напълно индустриалните фабрики в Ченгду и Дацин, националната компания за продажби в Китай и центъра за научноизследователска и развойна активност в Шанхай.

Сделките ще бъдат приключени на две етапи, започвайки през 2022 година, когато условието за основаване на взаимно дружество за произвеждане на коли в Китай ще бъде анулирано и се чака да завърши публично през 2023 година Сега договорката чака утвърждение от регулаторите. Финансови детайлности не бяха разкрити.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР