Една от довеждащите линии - 801, минава през кв. Манастирски

...
Една от довеждащите линии - 801, минава през кв. Манастирски
Коментари Харесай

Мистерия с т.нар. довеждащ транспорт в София: никой не знае на ...

Една от довеждащите линии - 801, минава през кв. " Манастирски ливади ". Първата ѝ спирка е от така наречен " точки на повикване ", т.е. хората би трябвало да подадат сигнал на водача на рейса, с цел да разбере, че би трябвало да спре, споделя в собствен репортаж Българска национална телевизия.

 

" Много е комфортно да се придвижиш от квартала до метростанцията, само че тук идва и казусът с разписанието. Изключително мъчно е да схванеш по кое време ще пристигна на самата спирка, тъй като няма график. В началото беше на правилото проба-грешка, след това започнах да употребявам приложение, което следи местоположението на рейса ", изясни Силвия Колчакова, която алармира за казуса.

Тя изясни още, че няма опция да си изкара карта единствено за въпросната линия, която употребява, - би трябвало или да употребява карта за всички линии, или всякога да заплаща билет.

 

" По формулировка довеждащият превоз не е съществена градска линия - не стопира единствено на елементарни спирки, а и на точки. Разписанието може да се види на главните спирки, както и на уеб страницата на ЦГМ ", изясни Иван Николов, шеф Дирекция " Транспорт " към Следствен отдел към окръжна прокуратура
По думите му на въпросните " точки " няма разписание, защото услугата е от предходната година и общината към момента чака противоположна връзка от жителите дали местоположението им не би трябвало да се промени.

 

" Когато към този момент е стабилно и сме решили къде ще са точките, ще можем да сложим разписание. Ще работим по този въпрос ".
Именно тъй като довеждащите рейсове се комбинират с различен превоз, няма алтернатива за карта за една линия, разяснява още Николов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР