Volkswagen твърди, че новият им електромобил с голям пробег ще

...
Volkswagen твърди, че новият им електромобил с голям пробег ще
Коментари Харесай

Новият електромобил на VW ще е с до $8000 по-евтин от Model 3

Volkswagen твърди, че новият им електрически автомобил с огромен пробег ще е с до $8000 по-евтин от Tesla Model 3. Проблемът не всичко това е, че Volkswagen приказват за интервал след към 3 години, когато се чака да се появи серийният вид на компактния I.D. concept (с размерите на Golf), до момента в който Tesla към този момент започва продажбите на Model 3.

Не е несъмнено също, че двата модела би трябвало да се съпоставят, само че пък и двата се обрисуват като неповторими за промишлеността модели, а също по този начин и двата модела са с продължен пробег.

Д-р Томас Седран, изравен отпред на стратегическата група във Volkswagen Group, съобщи по време на Автомобилния конгрес в Мюнхен, че I.D. ще е с сред $7000 до $8000 по-евтин от Model 3. Заявката на Tesla от много време е, че техният модел ще започва от $35 000, което ще рече, че моделът на VW ще започва от $27 000 до $28 000.

Тук обаче има една измама. Приемаме, че Седран приказва за базовата цена на Model 3 като отправка, а не употребява предстоящата от Илон Мъск междинна цена на Model 3 от $42 000. Ако обаче казусът е тъкмо подобен, то базовата цена на двата модела ще е идентична.

В последно време Volkswagen не изпуска случа да се заяде с Tesla, което наподобява много не на място, защото за момента VW го прави единствено словесно, а не продава кой знае какъв брой електрически автомобили (като изключим Golf E в Норвегия). На другия полюс е Tesla, която, въпреки много мъчно и в дребни размери, започва продажбите на дълго чакания си Model 3.

Така че оставяме на вас да прецените има ли аргумент тази задявка, откакто I.D. няма да се появи пред 2020 година, а в оня миг не е ясно каква ще е цената на Model 3 (или предстоящите голям брой електрически автомобили с повишен пробег).

Основният фактор за намаление на цената на електрическите автомобили ще е спадът на цената на батериите и увеличение на конкуренцията. В последното сме сигурни, евентуално и първият фактор ще се случи, откакто самият Седран чака разноските на VW да спаднат от 150-200 евро/kWh на под 100 евро/kWh.

Що е то VW I.D.? Електромобил, естествено, който се чака да предложи пробег от 400 до 600 км съгласно цикъла NEDC, което ще рече сред 280 и 425 км в действителни условия. Той ще се задвижва от електромотор с мощ 125 kW (170 к.с.), а спринтът до 100 км/ч ще е в границите на 8 секунди.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.

Четете още:

Mercedes-Benz X-Class е най-луксозният измежду първокласните пикапи

Най-замърсяващият фактор за околната среда е… детето

Най-продаваните автомобилни марки по страни в света
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР