Volkswagen Group завърши планираното първично публично предлагане на производителя на

...
Volkswagen Group завърши планираното първично публично предлагане на производителя на
Коментари Харесай

Porsche осъществи най-голямото IPO в Европа

Volkswagen Group приключи плануваното първично обществено предложение на производителя на първокласни спортни коли Porsche. От през вчерашния ден вложителите могат да купуват акции на Porsche на фондовата борса във Франкфурт под признака за търговия P911 - прилика с паметния модел 911.

Акциите на компанията завършиха търговията на равнище от 82.50 $ за брой.

Успешното листване прави IPO-то на Porsche най-голямото осъществявано в миналото в Европа с пазарна капитализация от към 78 милиарда евро. Пласираните 113 875 000 акции без право на глас, пласирани от Volkswagen, съставляват 12.5% от акционерния капитал на Porsche AG.

Оливер Блум, ръководител на Изпълнителния съвет на Porsche AG, назова IPO-то „ исторически миг " за компанията.

" Преди всичко бих желал да благодаря на нашите повече от 37 000 отдадени сътрудници по целия свят и на всички, които ни разрешиха да обявим нашето сполучливо IPO през днешния ден “, съобщи Блум.

Служителите са били авансово уверени, че няма да бъдат изгубени работни места.

Директорският ръб на VW пък е получил гаранции, че приходите от първичното обществено предложение ще бъдат вложени в електрическата подвижност, в това число и в плануваните шест заводи за акумулаторни акумулатори в Европа.

„ Porsche желае да пораства със своите първокласни артикули и услуги и да поеме обществена отговорност. Компанията ске да реализира водеща позиция в електромобилността и си е сложила амбициозни цели. През 2030 година задачата на Porsche е над 80% от доставените нови транспортни средства да бъдат електрически ", сподели още Оливер Блум.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР