Волейболната легенда Владо Николов повдигна завесата на един от най-важните

...
Волейболната легенда Владо Николов повдигна завесата на един от най-важните
Коментари Харесай

Владо Николов във „Фермата“: Матей Казийски ме предаде!

Волейболната легенда Владо Николов повдигна завесата на един от най-важните интервали в кариерата си и заприказва за разочарованието си друга родна звезда във волейбола – Матей Казийски. Двамата бяха ослепителен тандем в националния тим в продължение на години, само че отдръпването на Казийски тъкмо преди Олимпиадата в Лондон през 2012 година постави завършек на както на това, по този начин и на очакванията за олимпийска купа за тима, който тогава беше във върхова форма.

Владо описа за тежкия миг в снощния епизод на „ Фермата “, с цел да отговори на любознанието на танцьора Калоян.

Бившият капитан изясни, че протестът на Казийски против управниците на волейболната федерация, когато той си потегли с треньора Радо Стойчев, се оказал решителен и попарил всички очаквания за олимпийски трофеи.

„ Оттеглянето му изигра голяма роля. Той имаше избор да вземе решение – да избере позицията за България или срещу България. И той избра „ срещу “. Такива моменти имаш единици в живота, когато можеш да спечелиш олимпиада “, описа Николов. Тогава на мястото на отдръпналия се в последния миг Казийски влезнал да играе Тодор Скримов, по това време млад и некомпетентен.

„ На мачовете, на които той се пропука, Матей щеше да ги отиграе насън, както стотици пъти е правил преди този момент. Той даваше успокоение на всички, знаеха, че когато е тежко, той ще свърши работа. Аз се почувствах предаден от Матей, дружно бяхме мощни. Когато аз и той бяхме дружно и във форма, другите тимове се опасяваха от нас “, спомни си славните времена с тима някогашният капитан.

Николов обаче не бил усложнен да спре със спортната си кариера поради мощните болки, които изпитвал от травми и дейна кариера. И до през днешния ден помни всички мачове. Както и един от най-слабите си, след който обаче бил извънредно благополучен.

„ Беше на Световното състезание през 2006 година в Япония, когато направихме пробива против Куба. Чух се с Мая и тя вика „ Искаш ли да ти кажа нещо? Честито, роди ти се наследник “. На този мач бях нула “, спомни си и хубавите моменти в залата Владо Николов. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР