Волеболистът на полския Алурон Вирту Варта - Николай Пенчев коментира

...
Волеболистът на полския Алурон Вирту Варта - Николай Пенчев коментира
Коментари Харесай

Николай Пенчев: Вълнувам се, че ще играя отново в България

Волеболистът на полския Алурон Вирту Варта - Николай Пенчев разяснява дуела с ВК Хебър от евротурнира на CEV. Двата тима се изправиха един против различен в Полша, където дуелът приключи 3:0 за домакините, само че в този момент следва още един конфликт в Пазарджик.

"Доста от дълго време не съм играл в България. Развълнуван съм. В тази зала съм играл може би преди 10 години. Радвам се, че се върнах още веднъж. Пазарджик обичаше доста волейбола, залата постоянно е била цялостна, уповавам се още веднъж да е по този начин. "

"Първата победа сигурно ни дава преимущество, само че не би трябвало да ни успокоява. Хебър играе у дома, пред лична аудитория, обикновено е да се усещат добре. Така че сме настроени за по-тежък мач от първия, само че считам, че ще успеем да спечелим ", съобщи Пенчев.

"Смятам, че отсъствието на Георги Братоев повлия, тъй като той е главен разпределител на тима. В подобен значим мач е мъчно, когато основна фигура липсва. Предполагам, че ще са си взели поучения, подготвили са се, гледали са, видели са грешките си. Със сигурност ще играят по-добре. "

"Нямаме сложени цели, само че се надяваме да стигнем колкото се може по-напред. Това зависи от нас, от противниците ни, само че колкото по-напред, толкоз по-добре за клуба. "

"Хебър в действителност има мощна селекция. Не са надалеч от полското равнище, само че им липсва повече убеденост. А и въпреки всичко българската лига не е като полската, ние през 3-4 дни играем със мощни съперници, което също способства за образа на тима. "

"Гледам българските мачове, когато мога. Интересно ми е. Последно гледах Лукой-Хебър, хареса ми мачът. Стават положителни срещи, има много равностойни тимове ", съобщи Пенчев.

Николай Пенчев разяснява и обстановката с националния тим, който чака своите олимпийски квалификации.

"Времето за подготовка е ужасно малко, всички имаме някаква форма, тъй че няма да има какво толкоз да подобряваме. По-скоро би трябвало да се сработим, тъй че се надявам всички да са здрави и просто да се сработим и да създадем положителни мачове. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР