Андрей Рубльов спечели титлата от Мастърс 1000 турнира на червени

...
Андрей Рубльов спечели титлата от Мастърс 1000 турнира на червени
Коментари Харесай

Андрей Рубльов триумфира на Мастърса в Мадрид

Андрей Рубльов завоюва купата от Мастърс 1000 шампионата на червени кортове в Мадрид. На финала на конкуренцията поставеният под №7 руснак се наложи след поврат с 2:1 сета над представителя на Канада Феликс Оже-Алиасим, в обособените елементи 4:6, 7:5, 7:5. Срещата на централния корт " Маноло Сантана " продължи близо 3 часа, а след последната точка Рубльов си подсигурява втора Мастърс 1000 купа в кариерата, откакто победи и в Монте Карло преди година.

Оже-Алиасим стартира впечатляващо срещата и завоюва 4 от първите 5 гейма, като съумя да реализира два пробива. До края на откриващия сет Рубльов съумя да се съвземе и да върне един от брейковете, само че за повече московчанинът нямаше сили и време.

През втората част дуелът беше извънредно равносилен, само че с пробив в последния вероятен миг Рубльов съумя да се наложи със 7:5 и да вкара срещата в цялостния ѝ формат. В решаващия трети сет руснакът имаше доста игрово преимущество, като на няколко пъти стигаше до точки за пробив, само че Оже-Алиасим се спасяваше. Сервирайки за оставане в дуела канадецът позволи закъснение 30:40, след което на мачбол направи двойна неточност и срещата завърши.

Това беше шести двубой сред двамата, като Рубльов записа пети триумф. Любопитен е фактът, че преди старта на шампионата в Мадрид Рубльов беше в серия от 4 поредни провали.

Световният №8 стана първият в историята на шампионата в Мадрид, който е печелил трофеите на двойки и единично.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР