Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази 10-ото си място в

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази 10-ото си място в
Коментари Харесай

Григор Димитров остава под №10 в световната рагнлиста, сериозен прогрес за Милев и Радулов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров резервира 10-ото си място в международната класация при последното ѝ възобновяване при започване на тази седмица.

За последно Гришо беше в деяние по време на Мастърса в Мадрид, където обаче той отпадна още в първия кръг след загуба от чеха Якуб Меншик.

Въпреки това проваляне Димитров остава част от топ 10, а в този момент му следва присъединяване на друга конкуренция от категория АТР 1000 на клей в Рим. Жребият за главната скица на надпреварата в италианската столица следва да бъде изтеглен по-късно през днешния ден.

Междувременно втората ракета на България при мъжете Адриан Андреев отбелязва лек спад в ранглистата през тази седмица, смъквайки се с четири позиции до №237.

Димитър Кузманов пък прогресира с пет места и към този момент е 260-и в подреждането, само че най-големият скок прави Янаки Милев, който прелетя 44 позиции, с цел да излезе под №550.

В същото време 18-годишният Илиян Радулов се изкачи до рекордното за него 798-о място в ранкинга на АТР.

На върха в класацията промени няма, като отпред е Новак Джокович, следван от Яник Синер и Карлос Алкарас. В топ 10 единствената смяна е обвързвана с това, че първенецът в Мадрид Андрей Рубльов се изкачва до №6, изпреварвайки Каспер Рууд и Стефанос Циципас.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР