Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че тази сутрин между 8:40

...
Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че тази сутрин между 8:40
Коментари Харесай

Украйна свали четири руски хеликоптера за 18 минути

Военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че тази заран сред 8:40 ч. и 8:58 ч. са свалили четири хеликоптера на съветските окупатори.

„ Слава на Украйна! Смърт на рашистките окупатори “, написаха във Facebook от Командването на украинските Военновъздушни сили. От 8:40 ч. до 8:58 ч. на 12 октомври в Южна Украйна зенитно-ракетните елементи на Военновъздушни сили унищожиха минимум четири щурмови хеликоптера на съперника (вероятно Ка-52), които осигуряваха огнева поддръжка на наземните окупаторски войски в южна посока. По предварителни данни един хеликоптер е паднал на територията, освободена от съветските нашественици, а останалите - зад линията на фронта.

Агенция УНИАН напомня, че цената на съветския хеликоптер Ка-52 доближава 16 милиона $. Използва се за разузнаване, целеуказване и съгласуване на дейностите на група бойни вертолети. Хеликоптерът е кадърен да поразява бронирана техника, жива мощ и въздушни цели на бойното поле.

От началото на пълномащабната война, която Русия стартира против Украйна непредизвикано на 24 февруари, съветските терористи са изгубили близо 240 хеликоптера. Армията на Владимир Путин търпи невиждани загуби на украинска земя в човешка мощ и военна техника. 63 400 съветски бойци са били демилитаризирани от началото на нашествието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР