Военнослужещи на Руската федерация поеха контрола над базата на въоръжените

...
Военнослужещи на Руската федерация поеха контрола над базата на въоръжените
Коментари Харесай

Руските военни взеха под контрол военна база на въоръжените сили на Украйна край Херсон

Военнослужещи на Руската федерация поеха контрола над базата на въоръжените сили на Украйна в Херсонска област. Това оповестиха публицисти от съветската войска, предава ТАСС.

Руски военнослужещи превзеха военна база на въоръжените сили на Украйна край село Раденск, Херсонска област. Украинските военни бързо напуснаха позициите си, като напуснаха базата с съоръжение, оръжие и муниции “, оповестиха от военното ведомство.

Министерството на защитата популяризира и подобаващ видеоклип. Сред откритите титли в базата са украински танкове Т-64 и Т-80, бронетранспортьори, бойни машини на пехотата, коли Урал, склад за муниции, в това число мини, противотанкови управляеми ракети, минохвъргачки и танкови снаряди. По данни на военното ведомство, наред с други неща, са открити над 4,5 хиляди тона муниции, ракети за реактивни системи за залпово изстрелване, както и минохвъргачни муниции и осколочно-фугасни снаряди.

Според ведомството евентуално тук са се обучавали разнообразни подразделения - морски пехотинци, сапьори, сигналисти, танкисти и артилеристи. " В базата могат да бъдат настанени към 4000 бойци. В момента съветски сапьори не престават да обследват територията, с цел да отстраняват заплахата от мини. След инспекция оборудването и въоръжението ще бъдат изпратени в специфична база за предпазване ", се споделя в известие на министерството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР