Военноморските сили подновиха тази сутрин операцията по издирване на катастрофиралия

...
Военноморските сили подновиха тази сутрин операцията по издирване на катастрофиралия
Коментари Харесай

Подновиха търсенето на черната кутия от падналия МиГ-29

Военноморските сили възобновиха тази заран интервенцията по търсене на авариралия изтребител МиГ-29 в Черно море и неговата „ черна кутия “, съобщи БНР.

Влошените хидрометеорологични условия в региона на Шабла на 14 юни постановиха краткотрайно прекратяване на дейностите по търсене на падналия във водите на Черно море МиГ-29.

Метеорологичната прогноза за през днешния ден е удобна и интервенцията по издирването продължи с присъединяване на минен ловджия „ Цибър “ и екип и съоръжение на компания „ Хидроремонт “ ООД.

Екипите търсят елементи от самолета в авансово избран регион. Днес се изследва регион от повърхност над 3.5 кв. км. Анализи са посочили, че има огромна възможност самолетът е паднал точно в него. Ако те бъдат открити, това ще послужи като изходни данни за разкриване на „ черната кутия “ на МиГ-29.

Два катера от Военноморски сили са в подготвеност да се включат в издирвателните действия.

Очаква се следобяд командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов да даде повече информация за издирвателната интервенция.

Самолетът изчезна от радарите в ранните часове на 9 юни по време на осъществяване на задача в границите на обучение „ Шабла 2021 “. Загина водачът на машината майор Валентин Терзиев от авиобаза „ Граф Игнатиево “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР