Военное обозрение е може би най-авторитетният сред руските военни сайт.

...
Военное обозрение е може би най-авторитетният сред руските военни сайт.
Коментари Харесай

Руският военен официоз: ВСУ не увеличават темпа на настъплението, за да не бъдат обкръжени - Анализи и Коментари

Военное обозрение е може би най-авторитетният измежду съветските военни уебсайт. Едва ли би било пресилено, в случай че бъде наименуван военния официоз на Русия. Статията е на Александър Григориев. е в 13:24 ч на 9 септември.

Противоречива е доста връзки информация идва от бойната зона на Харковското оперативно направление, където съперникът е пробил защитата и се пробва да развие нахлуване към Изюм и Купянск.

Няма подробна информация от Министерството на защитата за ситуацията на този сектор от фронта. Има откъслечни репортажи от терен, в това число и от военни репортери. Съобщава се, че Въоръжените сили на Украйна са забавили темпото на настъплението и не отиват по-далеч от линията Вишневка-Грушевка, опасявайки се, че бързото нахлуване може да трансформира успеха в съкрушително проваляне.

Първоначално пристигна информация, че явно нашите (руските - б.р.) войски са напуснали Балаклея тази нощ. В същото време се получава информация, че територията на 65-и Балаклейски боеприпас към момента е под контрола на нашите (руските) военни, които обезпечават надзор и върху автомагистралата Балаклея-Савинци.

Военният сътрудник Поддубний, ситуиран в Купянск, сподели, че съветските въоръжени сили събират обилни запаси в региона на борбата, най-вероятно от региона на Белгород. Очевидно те ще укрепят линията Шевченко-Купянск-Оскол. Тук най-вероятно ще се образува ударен пестник за контраатака, в случай че, несъмнено, въобще е планувана.

На отбранителната линия Савинци-Вишневая (Вишневка)-Подвисокое съюзническите сили (вероятно се имат поради частите на ЛНР - б.р.) укрепват отбранителната линия, с цел да попречат на съперника (Украйна) да прекъсне снабдяването на Изюмската формация. Южно от Изюм врагът (Украйна) се пробва да показва интензивност, като постоянно изпраща диверсионно -разузнавателни групи в посока Лиман и по този метод се пробва да прекъсне линиите за доставяне на Изюмската формация.

Телеграм-каналът " Рибар ", публикуващ карта на военните дейности в Изюмско-Купянския бранш, оповестява, че украинските формирования са окупирали Сенково на десния бряг на река Оскол. Поради увреждането на язовирната стена на язовир Красноосколски, реката тук е станала толкоз плитка, че може да бъде пресечена. Това основава опасност от прекосяване на водната бариера от Въоръжените сили на Украйна за прерязване на автомагистралата Купянск-Боровая.

Магистрала Р-07 в сектора от Шевченково до Грушевка е под цялостен надзор на Въоръжените сили на Украйна, врагът изтегля там тежка бронирана техника, с цел да развие настъплението. Артилерията и авиацията на въоръжените сили на Руската федерация обаче не разрешават на украинските войски да се приближат до Купянск на по-малко от 2-3 километра.

Въпреки дейното огнево проваляне от въоръжените сили на РФ, сега положените старания към момента не са задоволителни за ограничение на пробива, оповестява " Рибар ".

В същото време, заради прехвърлянето на запаси от Изюм в зоната на пробива, съперникът (Украйна) може да ускори настъплението на Болшой Бурлук, което основава опасност от обграждане на Изюмската група. Единственият възпиращ фактор за Въоръжените сили на Украйна тук може да бъде единствено фактът, че те ще би трябвало да нападат на открити площи под обстрела на съветската артилерия и ударите на съветските Въздушно-космически сили.

Според специалиста на Центъра за военно-политическа публицистика Борис Рожин довечера и на следващия ден денем можем да чакаме опити на съперника да доближи до покрайнините на Купянск, както и нови опити за секване на пътя Купянск-Изюм. (Б.р. - по непотвърдени данни наподобява, че минути след публикуването на публикацията ВСУ )

Интересен коментар, разглеждайки картата на бойните дейности в региона на пробива и вклиняването надълбоко в нашата защита на частите на Въоръжените сили на Украйна, дава репортерът Руденко, като прецизира, че не счита себе си за „ огромен специалист по военното дело ”:

Въоръжените сили на Украйна със своята атака се забиват в „ чувал “ и в случай че е по този начин, тогава казан е изцяло вероятен. (Б.р. - има се поради обкържение). Ако това е проект за вкарване на стадото в казан, той е талантлив, само че в случай че това е следващата неверна преценка, тогава това е закононарушение.

Редица военни специалисти също показват мнение, че сходен забележителен пробив на украинските формирования в харковското направление може да е част от стратегическия проект на съветското командване за привличане на огромни сили на съперника надълбоко в нашата територия. Такова разпъване на фланговете, съчетано с огромно разстояние от постоянно закъснялото доставяне, лишава врага от опцията да продължи интензивно нахлуване. В същото време става явна опасността от цялостно обграждане и заличаване на разпръснатите сили на Въоръжените сили на Украйна.

Доколко това е добре премислен проект на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация или неверна преценка на нашето командване, ще покаже напълно близко бъдеще.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР