В интернет се появиха кадри от използването на мощната авиационна

...
В интернет се появиха кадри от използването на мощната авиационна
Коментари Харесай

Показаха как руска бомба ОДАБ-1500 унищожава център за управление на дронове във Волчанск

В интернет се появиха фрагменти от потреблението на мощната авиационна бомба ОДАБ-1500 против постройка на украинските войски във Волчанск. Видеото е оповестено от телеграм канала " Северний ветер ", оповестява " Фокус ".

Кадрите демонстрират по какъв начин една от най-мощните бомби на въоръжение в съветските Върховен касационен съд поразява с висока акуратност комплекс от здания във Волчанск, където съгласно създателите на канала украинските въоръжени сили са разположили център за ръководство на FPV дронове и безусловно го срутва със земята.

Преди това военният сътрудник Евгений Поддубни заяви, че в зоната бойните дейности съветските военни са ликвидирали водача на Военновъздушни сили на Украйна Денис Василюк, който е считан за един от най-хубавите украински бойни летци.

Военният сътрудник акцентира, че Су-27 на Василюк е бил свален по време на въздушен пердах от изтребител на съветските Върховен касационен съд.

А украинското издание Страна.ua оповестява, че съветските сили не престават офанзивите в северната част на Харковска област, като боевете към този момент се водят в центъра на Волчанск. " Страна цитира украинския боен специалист Константин Машовец.

" Врагът, явно, вкара спомагателни сили и средства в борбата на Харковското оперативно направление “, изрази убеденост Машовец.

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не загатва Волчанск в последния си отчет. Говорителят на групировката войски " Хортица “ на собствен ред съобщи, че обстановката в града и на фронта в Харков като цяло е нормализирана.

В същото време основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW) удостоверява, че геолокационни фрагменти, оповестени на 18 май, демонстрират напредването на съветските войски на север от река Волча към центъра на града.

Преди това украинският запас DeepState заяви, че руснаците са съумели да напреднат във Волчанск и покрайнините му.

Министерството на защитата в Москва показва, че ВСУ са създали опит за контраофанзива в региона на Волчанск. Руската администрация за Харковска област твърди, че армията на Москва управлява към 40% от града.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР