Осъдителната присъда на наказателния съд в Манхатън срещу бившия президент

...
Осъдителната присъда на наказателния съд в Манхатън срещу бившия президент
Коментари Харесай

Професор от Харвард: Присъдата на Тръмп бележи колапса на правната система на САЩ

Осъдителната присъда на наказателния съд в Манхатън против някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп демонстрира колапса на американската правна система. Това сподели в изявление за Fox News професорът по право в Харвардския университет Алън Дершовиц.

Според професора обвиняването против Тръмп бележи началото на война за въоръжаване на наказателноправната система.

„ Заедно с правната система на Съединени американски щати се срина и системата за надзор и баланс, която е голям принос на американската конституция ”, добави известният правист.

Критиците на Тръмп биха нарекли тази ужасна хипербола на предизвестието, в най-хубавия или в най-лошия смисъл, рискова. Те настояват, че историческата присъда на Тръмп, колкото и нередовни да са обвиняванията, е била постановена от жури от негови връстници в съд, където Тръмп е считан за почтен до доказване на противното.

„ Това беше присъда от жури от американци, които се вслушаха в доказателствата и взеха своето решение “, сподели Рейчъл Клайнфелд, старши помощник в Програмата за народна власт, спорове и ръководство към Фондацията Карнеги за интернационален мир, в коментар за New Йорк Таймс. „ Когато подкопавате съдилищата по метода, по който изборите към този момент са били подкопавани, няма кротичък метод за разрешаване на разликите. “

Тръмп и доста от неговите поддръжници споделят другото, че това е артикул на явно политическо гонене, повдигнато от прокурора Браг, демократ, който организираше акция с заричане да „ хване Тръмп “, в развой, управляван от арбитър Хуан Мърчан – който преди този момент подари 35 $ на анти-Тръмп политически комитет — и се намира в окръг, където единствено 12% от жителите, имащи право да бъдат правосъдни заседатели, са дали своят вот за Тръмп през 2020 година

„ Цялото нещо беше нагласено от първия ден – от мястото до съдията “, сподели Тръмп пред Брук Сингман от Fox News Digital в извънредно изявление след произнасянето на присъдата. Той твърди, че е почтен и упрекна президента Байдън и Демократическата партия в опит да навредят на президентската му акция посредством правната система.

„ Не успяхме да получим обективен развой “, сподели той. „ Това е печален ден за Ню Йорк и печален ден за страната.

Прокурорът Браг отхвърли каквито и да било политически претекстове в сполучливото си наказателно гонене на Тръмп и сподели, че неговият офис е „ приключил нашата работа “, която е „ да следваме обстоятелствата и закона без боязън или снизхождение “.

„ Единственият глас, който има значение, е гласът на журито. И журито си сподели думата “, съобщи Браг в четвъртък вечерта.

Но юристът по наказателни каузи от Стейтън Айлънд Луис Гелморино сподели, че Браг и други представители на Демократическата партия, които са дали предизборни обещания да преследват Тръмп, в никакъв случай не е трябвало да имат право да придвижват делата си напред.

„ Летитиа Джеймс, Фани Уилис и Алвин Браг водеха акции въз основата на обстоятелството, че ще получат Тръмп. Всички те бяха определени и всички потеглиха незабавно след Тръмп. И всички трябваше да бъдат отстранени, трябваше. Да бъдат отстранени поради изказванията, които направиха по време на предизборната акция “, сподели Гелормино, имайки поради основния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс и окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис в Атланта.

Инфо: " Труд "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР