Военно-окръжна прокуратура работи по три версии за катастрофата с военния

...
Военно-окръжна прокуратура работи по три версии за катастрофата с военния
Коментари Харесай

Три версии за катастрофиралия военен камион с бежанци


Военно-окръжна прокуратура работи по три версии за злополуката с военния камион на българо-турската граница, при която починаха двама мигранти от Афганистан, а 21 бяха ранени. Това разгласи пред БНР военният прокурор полк. Христо Тинев. Днес следва камионът, който стана случаят да бъде изтеглен от местопроизшествието. 

Военният камион е превозвал 35 мигранти, а военнослужещите в него са били двама. Полковник Тинев обясни версиите. Той означи, че се работи по три версии. " На първо място, несъмнено, е отговорно държание на лидера, на второ място техническа нередовност на автомобила и на трето вероятно, някакво нападателно или непозволено държание на мигрантите, които са в причинна връзка с случая. Тези версии занапред ще бъдат обсъждани и установявани ", съобщи полковник Тинев. 

Пострадалите военнослужещи са от формирование Бургас. Служителите са на гранична полиция, които реализират взаимен патрул по защита на държавната граница. Днес следва аутопсия на починалите мигранти и още един оглед на мястото на случая. Ще бъде назначена и правосъдна автотехническа експертиза. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР