Военна конфронтация с Иран би застрашила мира и стабилността в

...
Военна конфронтация с Иран би застрашила мира и стабилността в
Коментари Харесай

Война с Иран ще засегне целия свят

Военна борба с Иран би заплашила мира и стабилността в света, предизвести японският министър председател Шиндзо Абе по време на аудиенция в Саудитска Арабия, целяща усмиряване на напрежението в района след убийството на ирански военачалник при американски ракетен удар, съобщи AFP.

Шиндзо Абе беседва със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман. " Всякаква военна борба в района, включваща страна като Иран, ще има отражение освен върху мира и стабилността в района, само че и върху мира и стабилността в целия свят ", съобщи Абе, представен от представителя на японското външно министерство.

Японският министър председател прикани за предприемане на дипломатически старания за усмиряване на напрежението в района. Абе и принц Салман се споразумяха да работят в тясно съдействие за сигурността на корабоплаването в района и разискаха решението на Токио да изпрати в Близкия изток ескадрен миноносец и два патрулни самолета. След Саудитска Арабия Абе ще продължи обиколката си в региона на Персийския залив с визити в Обединените арабски емирства и Оман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР