САЩ ще бъдат принудени да преразгледат из основи отношенията си

...
САЩ ще бъдат принудени да преразгледат из основи отношенията си
Коментари Харесай

Белият дом: САЩ ще преразгледат из основи отношенията си с Грузия

САЩ ще бъдат принудени да преразгледат радикално връзките си с Грузия, в случай че " законът за задграничните сътрудници " влезе в действие в настоящия си тип. За това предизвести говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

" Дълбоко сме обезпокоени от този закон в кремълски жанр за задграничните сътрудници, който преди малко беше признат от Народното събрание.

Очакваме, че президентът ще наложи несъгласие върху него . При това към момента не е ясно дали Народното събрание ще се опита да преодолее това несъгласие ", разяснява Карин Жан-Пиер.

Грузинският президент Саломе Зурабишвили неведнъж, в това число и през днешния ден, уверяваше, че ще наложи несъгласие на закона.

От своя страна ръководството на ръководещата партия " Грузинска фантазия " също твърдо даде обещание да прокара закона - и партията и нейните спътници разполагат с нужния брой гласове в Народното събрание, с цел да отхвърлят ветото .

Говорителката на Белия дом повтори това, което Съединени американски щати и други западни страни и организации неведнъж са заявявали, че този закон отдалечава Грузия от полезностите на Европейския съюз и НАТО, към които тя публично желае да се причисли.
 Протестиращи в Тбилиси блокираха значимо кръстовище
Протестиращи в Тбилиси блокираха значимо кръстовище

Има арестувани

" Ще забележим какво ще направи Народното събрание, само че в случай че този закон бъде признат, това ще ни принуди да преразгледаме радикално връзките си с Грузия ", съобщи Карин Жан-Пиер.

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Джеймс О`Брайън съобщи във вторник в Тбилиси, че в случай че " законът за задграничните сътрудници " влезе в действие в настоящия си тип, Съединени американски щати може да преразгледат многомилионни стратегии за помощ на Грузия.
 Съединени американски щати обезпокоени от законопроекта за задграничните сътрудници на Грузия
Съединени американски щати обезпокоени от законопроекта за задграничните сътрудници на Грузия

Демокрацията стихва

Освен това ще се наложат наказания против тези представители на управляващите, които биха взели участие в насилствени дейности против мирни протестиращи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР