Водената от САЩ военноморска коалиция в Персийския залив предупреди корабите

...
Водената от САЩ военноморска коалиция в Персийския залив предупреди корабите
Коментари Харесай

САЩ предупреждават корабите да избягват иранските води, за да не бъдат пленени

Водената от Съединени американски щати военноморска коалиция в Персийския залив предизвести корабите в района да минават настрана от иранските териториални води, с цел да избегнат вероятно завладяване, оповестиха Военноморски сили на Съединени американски щати, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Предупреждението демонстрира, че продължава напрежението в и към Ормузкия пролив, където Иран завладя танкери в края на април и при започване на май. В същото време Вашингтон и Техеран завършват договорката за освобождение на петима американски жители, арестувани в Иран, а Съединени американски щати позволиха размразяването на ирански активи от 6 милиарда $, държани в Южна Корея.

" Международната организация за морска сигурност (IMSC) уведомява моряците от района за подобаващи защитни ограничения за свеждане до най-малко на риска от завладяване въз основа на актуалното районно напрежение, което се стремим да деескалираме ", съобщи Тимъти Хокинс, представител на основания в Бахрейн Пети американски флот.

" Корабите се поучават да минават директно колкото се може по-далеч от ирански териториални води, доколкото е допустимо. "

Около една пета от суровия нефт и петролните артикули в света минават през Ормузкия пролив, който е стратегическа тясна точка сред Иран и Оман в устието на Персийския залив.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР