Водачът на управляващата партия в Мианма Национална лига за демокрация

...
Водачът на управляващата партия в Мианма Национална лига за демокрация
Коментари Харесай

Военен преврат в азиатска държава

Водачът на ръководещата партия в Мианма " Национална лига за народна власт " и в действителност министър председател Аун Сан Су Чжи е арестувана от въоръжените сили на страната, заяви представител на партията, представен от Ройтерс. По неговите думи, с изключение на нея, са били арестувани президентът Вин Мин и други висши фигури от партията.

Предполагаме, че армията провежда държавен прелом, уточни представителят, представен от Франс прес. Той прикани хората в страната да не реагират безогледно и да работят според закона, съобщи БНР.

Това става след дни на ескалиращо напрежение сред цивилното държавно управление и авторитетните военни, породило опасения от прелом след изборите през ноември предходната година, на които " Национална лига за народна власт " завоюва победа. Армията от седмици твърди, че изборите са били белязани от нередности и измами. Достъпът до интернет в Мианма е мощно усложнен, а телекомуникациите са нарушени, заяви профилирана неправителствена организация. Държавната телевизия заяви във Facebook, че не може да излъчва поради механически проблеми.

Австралия прикани армията в Мианма да освободи фактическия началник на държавното управление Аун Сан Су Чжи и другите арестувани политически водачи. Военните в тази страна са упреквани, че " за следващ път се пробват да открият своя надзор ". Вашингтон също настоя военните да освободят задържаните политици и заплаши, че има подготвеност за реакция. Въоръжените сили на Мианма оповестиха изключително състояние и оповестиха във видеобръщение, че властта е предадена на главнокомандващия въоръжените сили военачалник Мин Аун Хлайн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР