Внасяме законопроект за промяна в Закона за здравето, с който

...
Внасяме законопроект за промяна в Закона за здравето, с който
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Предлагаме да се разреши пушенето в обособени помещения

Внасяме законопроект за смяна в Закона за здравето, с който да се позволи тютюнопушенето в обособени пространства. Да се възвърне остарелият режим. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила в ефира на Българска национална телевизия.

„ Това е едно от скритите оръжия на НФСБ ще бъде показано в Народното събрание на идната сесия, след разискване в групата на „ Обединени патриоти “ и с ГЕРБ “, уточни той.

„ Запазваме рестриктивните мерки, тъй че да не се позволява пушене на избрани публични места, като театри и зали, само че не разбираме какъв е смисълът да се лимитира тютюнопушенето в заведенията за хранене “, изясни вицепремиерът и добави, че в този момент настоящият закон изобщо не се съблюдава и това е ясно на всички.

„ Аз съм озверял съперник на тютюнопушенето. Ето в този момент ще ме намразят 240 индивида, само че споделям, че се пуши в Народното събрание “, разяснява Валери Симеонов.

„ Има лицемерие, не мога да схвана за какво се основават закони, които не се съблюдават и се нарушават на всяка крачка. Разходете се по бул. „ Витоша “ и влезте в едно заведение. Основно в София се нарушава този закон, в провинцията не чак толкоз. Виждам огромната разлика от използването на законите в столицата и в провинцията “, уточни той.

„ Голяма част от българите са пушачи, колкото и да не ми харесва, тези хора имат право да пушат в обособени пространства, без да пречат на другите да имат опция да пушат, изключително в заведенията за хранене, за настаняване, на гарите, тъй като в цяла Европа е по този начин “, съобщи вицепремиерът
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР