Той обясни, че машините са пристигнали в министерството на 11

...
Той обясни, че машините са пристигнали в министерството на 11
Коментари Харесай

ДАНС следи процеса на удостоверяване на машините за вота

Той изясни, че машините са пристигнали в министерството на 11 май, а процесът по засвидетелствуване е почнал на 13 май и все още е приключен на към 50%.

" На 2 май методиката бе оповестена за обществено разискване, а на 9 май са признати всички оферти. Разликата от остарялата методика е в публичността - на публично събитие изтеглихме номерата на машините, които ще минат процеса по засвидетелствуване ", добави министърът.

" Информационно обслужване " не взе участие в процеса по засвидетелствуване. То се прави от специалисти на МЕУ, Българския институт по метрология и Българския институт по стандартизация. Следващата стъпка е процеса по доверено създаване, който се прави от ЦИК . Чак тогава всички машини ще бъдат разпратени по изборните секции.

" На този стадий считам, че увереността на жителите в машинното гласоподаване е доста висока, само че би трябвало да извървим спомагателни стъпки, с цел да преминем към отдалечено гласоподаване ", разяснява още Валентин Мундров.

По думите му хакерски офанзиви има доста и с наближаването на изборите се усилват - " това е новото обикновено ". Ние сме подхванали безусловно всички ограничения, с цел да се защитим, да не бъдем пробити и да няма приключване на каквито и да е било данни, добави министърът.

Зад множеството от офанзивите стоят спонсорирани групи от задгранични страни отвън Европейски Съюз, изясни той. Една от най-честите офанзиви продължава да е DDoS - блокиране на достъп до избран уебсайт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР