ВМЗ-Сопот започна изграждането на колектор за отпадни води. Първата копка

...
ВМЗ-Сопот започна изграждането на колектор за отпадни води. Първата копка
Коментари Харесай

ВМЗ-Сопот ще изгражда колектор за отпадни води

ВМЗ-Сопот стартира построяването на колектор за отпадни води. Първата копка направи през днешния ден изпълнителният шеф на сдружението инж. Иван Стоенчев. Той изясни, че задачата е делене на смесените отпадъчни води от площадка „ Сопот “ на сдружението чрез дъждопреливник и отклоняване на битовите отпадъчни води към градската канализация на Сопот.

Проучвателните работи по плана започнаха през 2019 година по наставление на Басейнова дирекция - Източнобеломорски регион Пловдив. Предложени бяха три разновидността за отклоняване отпадъчните води към градската канализация. Избран бе най-целесъобразният от икономическа и екологична позиция – построяването на колектор, чието трасе ще минава само през парцели общинска и държавна благосъстоятелност.

След извършените съгласувателни процедури, издаденото от Община Сопот позволение за градеж на 17 май 2022г. и извършения избор на фирма-изпълнител, действителните действия по плана стартираха през днешния ден. Инвестицията - 460 000 лв., е на ВМЗ.

След реализация на плана, оборудването ще бъде предадено в благосъстоятелност на община Сопот, а оператор на колектора ще е ВиК Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР