Властите в западно мексиканския щат Мичоакан изпратиха голям контингент полицаи

...
Властите в западно мексиканския щат Мичоакан изпратиха голям контингент полицаи
Коментари Харесай

Властите с огромна операция срещу наркокартели

Властите в западно мексиканския щат Мичоакан изпратиха огромен контингент служители на реда в община Агилила за битка с престъпността. Силите за сигурност ще би трябвало да се борят с наркокартелите " Новото потомство на Халиско " и " Новото мичоанско семейство ".

В интервенцията вземат участие към 1000 служители на реда, 120 автомобила, в това число бронирани с тежко оръжие, камиони и джипове. Борбата на наркокартелите за надзор над Агилия наара стотици сеемйства да изоставен града, а останалите поданици изпитват потребност от електричество и храна.

През втората половина на юни мексиканското държавно управление изпрати над 1500 бойци и бойци от Националната армия в община Замора в Мичоакан, където продължава борбата сред локалните банди и наркокартели от новото потомство на Халиско. През 2020 година В Мексико са осъществени 2456 убийства, от които 50% са в общини като Замора, Хакона, Уруапан и Морелия.

През април тази година специалисти на мексиканската неправителствена организация " Граждански съвет за социална сигурност и наказателно правораздаване " включиха 18 града в страната в листата на 50-те най-опасни в света. Първото място бе заето от град Зелая в щата Гуанахуато.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР