Властите в Япония решиха да замрази активите на още 17

...
Властите в Япония решиха да замрази активите на още 17
Коментари Харесай

Япония удря със санкции още 17 руснаци

Властите в Япония взеха решение да замрази активите на още 17 съветски лица . Това оповестиха от Министерството на финансите във вторник, представени от " Ройтерс ".

Мишена на глобите са 11 членове на съветската Дума, петима членове на фамилията на банкера Юрий Ковалчук, както и милиардера Виктор Векселберг.

С този ход общият брой на руснаците, на които Япония замразява активите в отговор на рецесията в Украйна, доближи до 61, се споделя в изказване на министерството.

Припомняме, че на 8 март Япония разгласи, че замразява активите на още 32 съветски и беларуски публични лица и олигарси след нашествието в Украйна.
 Япония глоби 32 руснаци и беларуси
Япония глоби 32 руснаци и беларуси

Забранява се износът за Русия на съоръжение за нефтопреработка

Допълнителните наказания бяха ориентирани към 20 руснаци, в това число заместник-началници на администрацията на президента Владимир Путин, заместник-председатели на държавния парламент, ръководителят на Чеченската република, както и ръководители на компании с тесни връзки с държавното управление, като Volga Group, Transneft и Wagner.

Наказателните ограничения обгръщат също 12 белоруски държавни чиновници и предприемачи, както и 12 организации в Русия и Беларус.

От министерството показват, че за заплащанията и финансовите транзакции с включените в листата отсега нататък би трябвало да се изискват разрешителни от страната.

Япония също по този начин не разрешава износа на съоръжение за нефтопреработка, предопределено за Русия, както и предопределени за Беларус артикули с общо предопределение, които биха могли да бъдат употребявани от нейните военни.
 Япония изпраща отбранителни доставки на Украйна
Япония изпраща отбранителни доставки на Украйна

Бронежилетки, каски, палатки, генератори, храна и медицински ресурси ще бъдат превозени от аероплан на Силите за самоотбрана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР