Властите в Русия решиха да увеличат производството на ваксината "Спутник

...
Властите в Русия решиха да увеличат производството на ваксината "Спутник
Коментари Харесай

Москва хвърля всички сили във ваксините

Властите в Русия взеха решение да усилят производството на имунизацията "Спутник V " против ковид с 30 милиона дози до юни 2021, излиза наяве от изказване на съветският министър на търговията и промишлеността Денис Мантуров.

"Говорейки за производството, през декември ще бъдат създадени повече от 2,5 милиона дози, малко по-малко за гражданска приложимост. Но през януари, съгласно проектите, които към този момент са направени и утвърдени от производителите, броят ще бъде 3,5 милиона, тогава тя ще нарасне до 18 до април и 30 до юни. Но съм малко оптимист, че това може да се случи даже по-рано ", разясни Мантуров в изявление за телевизионния оператор RBC.

По време на пандемията COVID-19 Русия се обрисува като водач в създаването на ваксини, защото два от нейните артикули, "Спутник V ", създаден от московския институт "Гамалея ", и EpiVacCorona, създаден от изследователския център Vector на Сибир, към този момент са в изследвания във фаза 3.

Друга ваксина от изследователския център на Чумаков към Руската академия на науките ще стартира изпитвания от фаза 3 при започване на 2021 година Клиничните изпитвания на проследяващата ваксина "Спутник V " демонстрират, че нейната успеваемост е над 90 %.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР