Властите в Латвия въведоха режим на извънредна ситуация в граничещите

...
Властите в Латвия въведоха режим на извънредна ситуация в граничещите
Коментари Харесай

Латвия въведе извънредна ситуация в граничещите с Русия региони

Властите в Латвия вкараха режим на изключителна обстановка в граничещите с Русия региони на фона на оповестената частична готовност. Проверката на съветските жители ще се ускори, заяви порталът DELFI.

Правителството е взело във вторник „ единомислещо решение ” за въвеждане на изключителна обстановка в в регионите Алуксна, Балва и Лудза, както и „ в пристанищата, летищата и по железниците ”. Режимът ще бъде в действие минимум три месеца. Освен това Латвия закри граничния пункт в Педезд за „ съсредоточаване на ресурсите на държавния надзор към огромните гранични пунктове ”. Ще се ускори наблюдението на границата, както и инспекцията на съветските жители. За защитата на границата ще бъдат привлечени спомагателни запаси от Националните въоръжени сили, държавната полиция и Службата за държавна сигурност, прецизира DELFI.

Според министъра на вътрешните работи Кристапс Еклонс, повода за решението на държавното управление е оповестената в Русия частична готовност, която, както се твърди, " може да докара до бързо увеличение на броя на мигрантите ". Сега " обстановката на латвийско-руската граница е постоянна ", посочи той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР