Българско село с родолюбива инициатива за 24 май. В Козарско

...
Българско село с родолюбива инициатива за 24 май. В Козарско
Коментари Харесай

Българско село сложи трибагреник пред всяка къща

Българско село с родолюбива самодейност за 24 май. В Козарско пред всяка къща, в която живеят хора, се вее националното знаме. По този метод основателите желаят да привлекат вниманието към по-малките обитаеми места, които се обезлюдяват.

Над 200 фамилии в пазарджишкото село Козарско са поставили знаме пред дома си за празника. От кметството са помогнали на по-възрастните хора с монтажа. Други са дарили трикольори, с цел да може всеки искащ да се включи.

Мария Ангелова: " Имаше един интервал през годините, когато хиляди села са закриха и тези начинания ги възраждат, просто те са нужни. "

Ягода Арабаджиева: " Трябва да създадем нещо, с цел да го съживим. И въпреки че съм към този момент на възраст, аз се включвам с готовност в тези начинания. Просто се усещам щастлива. "

Инициаторите се щастливи, че задачата им е реализирана – да бъдат село за образец, написа Българска национална телевизия.

Евгения Горанова: " И българското село с най доста развети български флагове. Интересното е, че в локалния магазин знамената свършиха и в този момент чакаме ново зареждане. "

Георги Горанов – кмет на село Козарско: " Тези, които ще дойдат просто да се поучат от нашия министър председател и който реши да вършат и такива сходни неща. Това е да почитаме българските празници. "

Знамената ще останат пред домовете и след празника с вярата с сходни начинания да върнат младите в по-малките обитаеми места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР