Според служебния министър на отбраната Атанас Запрянов, Кремъл има намерение

...
Според служебния министър на отбраната Атанас Запрянов, Кремъл има намерение
Коментари Харесай

Министър Запрянов: Кремъл има намерение директно да повлияе на изборите

Според служебния министър на защитата Атанас Запрянов, Кремъл има желание непосредствено да повлияе на идните избори през юни. Военният министър сподели това при откриването на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която продължава от през днешния ден до 27 май. Очаква се за съвещанието на Асамблеята да дойде генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

По време на изборите България чакат дейности за дезинформацията, сподели Атанас Запрянов. В отговор на въпроси той даде образец като дезинформация подправените вести за изпращане на български военнослужещи в Украйна. 

Според служебния министър на защитата хибридна опасност съставляват и изказванията на изтъквам прокремълски партии, че поддръжката на България на Украйна ще ангажира България във войната. 

Ние сме във фокуса на дейни процеси и акции на дезинформация, опитващи се да повлияят на  вътрешнополитическите ни процеси, съобщи още Запрянов.

Влияние има и за европейските избори. 

Атанас Запрянов обърна внимание, че точно поради това регионът на Черно море и западните балкани би трябвало да стане част от фокуса на НАТО тъй като по този метод това е подсилване на източния фланг. 

От срещата на върха на НАТО  в Съединените Щати след към месеци нещо Запрянов чака и евроатлантическа взаимност за политиките. Както и да се обърне внимание че 2% от брутния вътрешен артикул за защита е целесъобразен. 

Началникът на защитата адмирал Емил Евтимов уточни пред делегатите, че сега България се фокусирала върху районното обмисляне на защитата и проекта за развиване до 2032 година Евтимов обърна внимание на новите качества, които страната ни ще има с новите изтребители патрулните  кораби и киберкомандването.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР