Властите в Австралия предупредиха хората от източния бряг да имат

...
Властите в Австралия предупредиха хората от източния бряг да имат
Коментари Харесай

Австралия призова за евакуация хората от източния бряг

Властите в Австралия предизвестиха хората от източния бряг да имат подготвеност да изоставен домовете си поради вилнеещите пожари, съобщи Би Ти Ви.

Предупреждението за евакуация идва, макар че последните 3 дни времето е по-хладно и това оказва помощ на пожарникарите да удържат невижданите пожари.

До момента опустошени от огъня са над 10 милиона хектара земя, колкото е площта на Южна Корея.

Австралия претърпява същински огнен пъкъл в последните седмици. В гористите региони на страната има огромни пожари съвсем годишно. Те започнаха още през септември 2019-а, като обстановката се усложни в допълнение от обстоятелството, че тя беше най-сухата в Австралия през последните 100 години. За няколко месеца пожарите из цялата страна изгориха съвсем две хиляди къщи. Загинаха минимум 25 души, а в пламъците откриха гибелта си милиони диви и домашни животни.

Кризата в страната провокира вълна от дарения. Последно Крис Хемсуърт, най-популярен с ролята на Тор от филмите в киновселената на „ Марвел ”, дари 1 милион $ за битката с горските пожари в Австралия. Преди това актрисата Никол Кидман подари 500 хиляди $ за селски пожарни служби, същата сума беше дадена и от поп звездите Пинк и Кайли Миноуг. През първата седмица на януари австралийската комедийна актриса Селест Барбър събра над 40 милиона $ за битка с огъня.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР