11 май – Ден на Шумен11 май се чества като

...
11 май – Ден на Шумен11 май се чества като
Коментари Харесай

Днес е Денят на Шумен

11 май – Ден на Шумен

11 май се празнува като празник на града, одобрен с решение на Общинския съвет от 2000-та година. Тогава е признат и химнът на Шумен ”Оттука стартира България ” по текст на Антонин Горчев, музика – Хачо Мисакян, в осъществяване на Асен Масларски.

 

Експремиерът акад. Николай Денков ще участва на тържествата за Деня на Шумен 11 май.

В 10.30 часа той ще бъде на церемонията по издигане на знамената пред община Шумен, след което ще е посетител на тържествената сесия на Общинския съвет.

 

Празникът на 11 май – Деня на Шумен ще стартира в 10.15 часа с молебен за здраве пред постройката на Община Шумен.

В 10.30 часа с церемониален обред ще бъдат издигнати знамената на Европейски Съюз, България и Шумен. След това, от 11.00 часа в зала 363 на Община Шумен ще се състои тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени премиите на Шумен за изкуство и просвета, предава shumenonline.bg.

По същото време, в 11.00 часа още веднъж пред постройката на Общината започва обичайния стрийт баскетбол. Празнични събития, отдадени на Деня на Шумен ще се проведат от 12.00 часа до 14.00 часа в читалищата НЧ „ Пробуда-1958 “, НЧ „ Боян Пенев-1949 “, НЧ „ Уилям Сароян-2016″, НЧ:Просвета – 1926 “, НЧ „ Отец Паисий-1929 “ и НЧ „ Асен Златаров-1872 “.

По-късно денем, от 16.30 часа започва Националния фестивал на мажоретния танц „ Мадарски конник “. Дефиле на можоретните сформира и публично разкриване.

От 18.00 часа пред ДКТ „ Васил Друмев “ е формалното разкриване на Международния театралния фестивал „ Друмеви театрални празници “.

В 19.0 часа стартира награждаването на спечелилите в VI-тото издание на надпреварата по калиграфия и правопис за първокласници.

В 19.30 часа на откритата сцена пред Община Шумен стартира празничният концерт за Деня на Шумен със специфичното присъединяване на известния български поп реализатор Любо Киров. В него ще се включат и танцова организация „ Танцувалня “ и вокална група „ морски песъчинки “ от град Бургас.

Празничната вечер ще приключи със заря, която ще озари небето над Шумен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР