Отборът на Брест, който разби прогнозите във френското първенство с

...
Отборът на Брест, който разби прогнозите във френското първенство с
Коментари Харесай

Брест с грешна стъпка в битката за ШЛ, Ница надви Льо Авър

Отборът на Брест, който разруши прогнозите във френското състезание с невероятната си серия, беше спрян от Реймс с домакинско 1:1 в 33-ия кръг на френската Лига 1. Тимът от Бретан има 58 точки, на 3 от 2-ия Монако, като води и с три пред 4-ия Лил, само че и двата отбора имат мач по-малко.

Отборът, на Реймс, който сподели невероятна воля и предпочитание за борба, откри резултата в 25-ата минута посредством Маршал Мунеци. Той засече с глава прострелно центриране на Юня Ито при контраофанзива. Също с глава изравни и тимът на Брест. В последната минута на първата част Лилиан Брасие удари топката след подаване на Кени Лала от директен свободен удар.

Домакините от Брест преобладаваха през второто полувреме, само че по този начин и не пратиха топката за повторно във вратата, защитавана от Йехвнан Диуф. Крилото Жереми Льо Дурон и таранът Стив Мюние бяха най-близо до гол, само че не бяха прецизни. Отборът, воден от Ерик Роа, се класира за европейските шампионати за първи път в историята си, само че те желаят това да бъде още по-впечатляващо с присъединяване в Шампионската лига. Франция има три директни квоти и Брест държи за момента последната от тях.

Ница е на 4 точки от Брест и при положително стичане на събитията също може да мечтае за шампионата на богатите. В петък отборът от Лазурния бряг се наложи с 1:0 над застрашения от изпадане тим на Льо Авър. Още в 12-ата минута Жереми Бога вкара единствения и надвит гол в срещата, която се трансформира в пета поред без проваляне за тях. Мец е на 3 точки от Льо Авър, заемайки мястото за плейоф с тим от втора лига. / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР