Властите на Южна Корея планират да отменят десетилетната забрана за

...
Властите на Южна Корея планират да отменят десетилетната забрана за
Коментари Харесай

Отваряне! Сеул се готви да отмени забраната за достъп до севернокорейски медии

Властите на Южна Корея възнамеряват да анулират десетилетната възбрана за достъп до севернокорейските медии, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на южнокорейски представители.

Идеята за анулация на възбраната е обвързвана с желанието на Сеул двете страни на Корейския полуостров да се схващат по-добре една друга.

В собствен отчет до новия президент на Южна Корея Юн Сук-йол министерството на националното обединяване акцентира, че последователно ще бъде даван достъп до електронни и други медии и изявления от Северна Корея, с цел да бъде усъвършенствано взаимното схващане, да бъде възобновена корейската национална еднаквост и да бъде квалифицирано бъдещото обединяване. Според източници от министерството Сеул на първо време ще бъде позволен достъпът до излъчвания на севернокорейски радиостанции и малките екрани, като Сеул се надява, че Пхенян ще направи същото. Южнокорейските представители не навлязоха в детайлности и се ограничиха с това да кажат, че проектите към момента са на стадий разискване и че управляващите към момента не са взели дефинитивно решение по този въпрос.

Според представители на университетските среди в Южна Корея Пхенян надали ще позволи достъпа до южнокорейски медии, защото информацията, която те популяризират е опасност за севернокорейския режим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР