Властите на украинската ДНР наредиха масова евакуация на населението към

...
Властите на украинската ДНР наредиха масова евакуация на населението към
Коментари Харесай

Наредиха спешна евакуация в Донецката народна република

Властите на украинската ДНР подредиха всеобща евакуация на популацията към Русия заради заплахата от военни дейности от страна на Украйна , заяви ръководителят на републиката Денис Пушилин , представен от съветски медии, съобщи БГНЕС.

Той съобщи, че Зеленски възнамерява да подреди нахлуване в Донбас в близко бъдеще.

" Украинският президент Володимир Зеленски скоро ще заповяда на военните да преминат в нахлуване и да изпълнят проекта за навлизане на територията на Донецката и Луганската национални републики ", съобщи ръководителят на ДНР в изключително послание към жителите на републиката, оповестено на неговия уеб страница.



" При обстрел на обитаеми места на ДНР от украинска страна може да бъдат застрашени животът и здравето на жителите на републиката. Затова от през днешния ден, 18 февруари, е проведено всеобщо централизирано овакантяване на популацията към Руската федерация . Жените, децата и възрастните хора би трябвало да бъдат евакуирани преди всичко ", сподели ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка национална република Денис Пушилин.

" Всички цивилни жители би трябвало да избягат от следения от бунтовниците Донецки район в Русия ", съобщи неговият началник.

Ръководителят на ДНР съобщи, че е постигнал съглашение с съветското управление за настаняване на жители на републиката в Ростовска област.

" Съгласно съглашението с управлението на Руската федерация, в Ростовска област са готови места за приемане и настаняване на наши жители. На евакуираните ще бъде предоставено всичко належащо. Създадени са всички условия за бързо прекосяване през контролно-пропускателните пунктове ", сподели той във видеообръщението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР