Владимир Путин защити военната намеса на Русия в Украйна и

...
Владимир Путин защити военната намеса на Русия в Украйна и
Коментари Харесай

БРИКС: Президентът на Русия защитава нахлуването в Украйна

Владимир Путин отбрани военната интервенция на Русия в Украйна и се опита да получи поддръжката на други водачи на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка.

В авансово записано видео, излъчено във вторник към държавните глави на страните от съюза, Путин повтори по-ранните си изказвания, неподкрепени с доказателства, че спорът в Украйна е предизвикан от западните страни.

“ “, съобщи Путин.

“ “, продължи той.

За разлика от останалите водачи, присъстващи на срещата на върха на БРИКС, Путин избра да се яви виртуално заради издадената от Международния углавен съд (МНС) заповед, обвиняваща го във военни закононарушения.

Освен това Путин упрекна западните сили, че подкопават съглашението за черноморското зърно, от което Русия се отдръпна предишния месец. Това съглашение изигра решаваща роля за стабилизирането на международните цени на храните – тематика, която е изключително значима за доста разрастващи се страни в границите на блока БРИКС.

Президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса, който преди този момент показа на Путин африканска мирна самодейност за разрешаване на украинския спор, отговори на речта на Путин, като удостовери уговорката на членовете на БРИКС да търсят решение на протичащото се. Рамафоса също по този начин се застъпи за обновяване на Споразумението за зърното.

Източник: TheGuardian

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР