Вкусни винени гевречета, които се приготвят изключително лесно, а как

...
Вкусни винени гевречета, които се приготвят изключително лесно, а как
Коментари Харесай

Винени коледни гевречета

Вкусни винени гевречета, които се подготвят извънредно елементарно, а по какъв начин ще ги украсите зависи единствено от въображението ви

Необходими Продукти

● брашно - 310 г
● лешници - 50 г белени, печени, неосолени
● мехлем - 175 г
● канела - 2 щипки
● вино - 175 г бяло или розе, полусухо или сладко десертно
● пудра захар - 120 г

Начин на подготвяне

Коледните испански гевречета се подготвят по подобен метод, какъвто испанците употребяват за всички свои коледни масленки.

Както и при типичните Полворонес брашното се запича авансово. Това може да се окаже сложна задача, тъй като има риск да прегори във фурната и да скапе усета на сладките. Затова предлагам вид брашното да се запече на тиган, където доста по- добре може да се следи и управлява.

За задачата вземете необятен тиган, в който брашното да се разпредели на тъничък слой, към 1 пръст. Включете в началото на слаб огън, от 9 степени на 3-та.

След няколко минути безредие увеличавайте последователно, до момента в който стигнете до 6-та степен и брашното загуби мириса си на сурово. Бъркайте до момента в който придобие леко кремав цвят, не по-тъмен.

Оставете да се охлади, като първоначално отново разбърквате, тъй като тиганът ще е още парещ и долния слой може да загори.

Препеченото брашно дава характерния мирис на испанските коледни сладки.

Следваща стъпка е да смелите лешниците, може да ползвате и готово лешниково брашно.

В купа смесете смлените ядки, препеченото брашно, канелата, 60 грама от пудрата захар, виното и мастта на стайна температура.

Замесете меко тесто. Поради това, че е мазничко съвсем не лепне и елементарно се работи с него.

Разточете го върху плот или слой хартия за печене на кора с дебелина не повече от 1 см. и изрязвайте с кръгла формичка сладките. В средата на всяка правете дупка с друга по- дребна форма или рингче, с цел да получите гевречета. Изрезките събирайте и още веднъж разточвайте и изрязвайте.

Подреждайте своите гевречета в тава, покрита с пергаментова хартия, и печете 15-20 минути на 160-170 градуса в авансово загрята фурна.

Не чакайте да станат златисти, тъй като ще се втвърдят прекомерно. Пак ще са вкусни, само че не по този начин топящи се, а по- хрупкави.

След като изстинат оваляйте готовите коледни сладки щедро в останалата пудра захар.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР