Вицепремиерът Валери Симеонов внася сигнал до Главния прокурор за незаконосъобразност

...
Вицепремиерът Валери Симеонов внася сигнал до Главния прокурор за незаконосъобразност
Коментари Харесай

Симеонов сезира Цацаров за приватизацията на Български морски флот

Вицепремиерът Валери Симеонов внася сигнал до Главния прокурор за незаконност на решението на Арбитражния съд към БТПП по делото за смяна на приватизационния контракт на Български морски флот.

Според него, решението на Арбитражния съд се базира върху погрешно пояснение и приложение на член 307 от Търговския закон , отнасящ се до стопанската нетърпимост, който е н еприложим за приватизационните контракти . Освен това, Арбитражният съд вземал поради погрешни експертизи, въз основа на които се вършат изводи за приложението на член 307 от Търговския закон.

Като разследване, Арбитражният съд излиза с нелегално решение да се промени приватизационния контракт за Български морски флот, както и да се одобри за възможно и належащо скрапирането на забележителна част от корабите в БМФ.

Според вицепремиера Симеонов, взетото решение от Арбитражния съд е не просто нелегално и обслужващо частните ползи на приватизаторите на БМФ, само че и основава опасности за националната сигурност.

Сигналът ще бъде импортиран в 13 ч. в деловодството на Върховната касационна прокуратура. След внасянето вицепремиерът ще направи изказване за медиите.

Припомняме, че при започване на юли стана ясно , чв държавното управление " Борисов-3 " е осигурило 2,4 млн. лв.. Те са нужни за възнаграждение на дължимата държавна такса за предявяване на иск пред Върховния касационен съд за анулация на решение от 30 март 2017 година на Арбитражния съд при БТПП.

 Министерски съвет отпусна 2,4 млн. лв. за обжалване решение против Агенцията за приватизацията
Министерски съвет отпусна 2,4 млн. лв. за обжалване решение против Агенцията за приватизацията

Предложението е на икономическия министър Емил Караниколов

" Горд съм, че в годините на най-тежката рецесия в морската промишленост, успяхме да спасим от банкрут БМФ. Украинският, румънският и други огромни флотове банкрутираха, а ние ще честваме 125-годишнина с една съвременна и актуализирана флотилия ", написа на 5 юли в профила си във " Facebook " притежателят Кирил Домусчиев.

Повод за коментара му станаха обвиняванията на вицепремиера Валери Симеонов, че компанията му не извършва изискванията в приватизационния контракт за " Български морски флот ".

 В най-тежката рецесия спасихме от банкрут БМФ, горделив Домусчиев
В най-тежката рецесия спасихме от банкрут БМФ, горделив Домусчиев

След обвиняванията, че не извършва приватизационния контракт

Припомняме, Караниколов съобщи, че договорът за приватизация продължава да има надзор. По думите му той ще изтече 2018 година, подобен е договорът, че чак на 10-та година би трябвало да се регистрира контролът. Емил Караниколов бе безапелационен, че няма учредения за повреждане на контракта. Министърът на стопанската система изясни, че единственото закъснение по осъществяването на контракта е за работната мощ, за което се заплащат неустойки. " Нямам съображение за преустановяване на контракта , защото за прекратяването на контракта би трябвало да има цялостно несъблюдение ", установи още министър Караниколов.

 2-та млн. лева за арбитражно решение за БМФ пазят държавният интерес
2-та млн. лева за арбитражно решение за БМФ пазят държавният интерес

А за Валери Симеонов е рискова процедура да се апелира всяка приватизационна договорка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР