Вицепремиерът на България Марияна Николова е получила уверение от френския

...
Вицепремиерът на България Марияна Николова е получила уверение от френския
Коментари Харесай

Макрон пак заговори за България на среща с наш вицепремиер

Вицепремиерът на България Марияна Николова е получила увещание от френския президент Еманюел Макрон, че връзките сред народите ни са топли. Това заяви самата Николова във Facebook.

Вицепремиерът се срещна с Макрон по време на вечеря в китайския град Шанхай, чиито хазаин е бил Си Дзинпин. Събитието е било във връзка второто издание на Международното ревю за вносни артикули в Китай.

Николова пусна във Facebook и своя фотография с Макрон и брачната половинка му Брижит.

БЛИЦ напомня, че в това изявление Макрон декларира: "Предпочитам хора, които идват от Гвинея и Кот д "Ивоар законно, които са тук и които правят тази работа, в сравнение с български или украински противозаконни канали " .

Има поради мигранти, които легално заемат работни места, малко мечтани от французи. Въпреки последвалите пояснения, в това число от самия Макрон пред премиера Бойко Борисов , българското Министерство на външните работи реагира остро като връчи протестна нота във френското външно министерство, а заместник-министърът на външните работи Петко Дойков извика на диалог френския дипломат у нас Флоранс Робин.

Освен това по време на балотажа за локална власт в България и президентът Румен Радев се изрече остро за абсурда , който се разпали след думите на френския му сътрудник.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР