Вицепремиерът Красимир Каракачанов завежда тази седмица дело за клевета срещу

...
Вицепремиерът Красимир Каракачанов завежда тази седмица дело за клевета срещу
Коментари Харесай

Каракачанов дава на съд за клевета уволнената шефка на Българско гражданство

Вицепремиерът Красимир Каракачанов завежда тази седмица дело за клюка против някогашния началник на дирекция " Българско поданство " в министерството на правораздаването Катя Матева. Това разгласи самият той при визитата си в Пловдив. Преди месец уволнената чиновничка съобщи, че Вътрешна македонска революционна организация и Красимир Каракачанов се издържали от продажба на БГ паспорти.

" Вече съм намерил юрист, остава единствено да подпиша исковата молба. Финансовата рекламация може да е за 1 лев или 1 стотинка. Не става въпрос за пари ", акцентира Каракачанов. По думите му обстоятелствата ще покажат, че когато Матева е била на поста си, 1200 турци са получили наше гражданство, без да имат съображение.

" Същата тази госпожа твърди, че македонците не били българи ", възмути се вицепремиерът.

Каракачанов бе безапелационен, че повече от година след подписването на контракта за съгласие с Македония провокациите от страна на Скопие не престават. Според него работната група от историци сред двете страни не работи по виновност на представителите на Македония, които имали указания да саботират.

" Те си показват общата ни история някъде по средата. Няма по какъв начин цар Самуил да не е български. Самият той се е наричал по този начин, както и наследниците му. Първата му столица не е Охрид, а София ", уточни Каракачанов. Вицепремиерът добави, че макар контракта за съгласие със страната ни Македония към момента отбелязва " фиктивен празник ".

" Наричат го въстание против бугарския окупатор. Това не е обикновено, не е добросъседско. Никакъв протест не е имало, а атентат на 11 октомври 1941 година Четирима ремсисчета хвърлят чоп кой да убие техен съгражданин служител на реда ", изясни Каракачанов. Той подозира, че задачата на политиците в Скопие с договорите с България и Гърция е да обезпечат на страната си влизане в НАТО и Европейски Съюз, след което да ги анулират.

" Ние не сме длъжни автоматизирано да им даваме поддръжка на Македония за участието ", посочи вицепремиерът.

Каракачанов не даде безапелационен отговор дали Обединени патриоти ще се яви в този тип на изборите, само че акцентира, че постоянно е бил за обединението. Той отхвърли Волен Сидеров да е поставял искане да оглави листите.

Като министър на защитата Каракачанов уточни, че ще има диференциация при нарастванията на заплатите на военните от 1 януари следващата година. По-висок ще е процентът във формиравания, които извършват по-тежки задания като 68-ма бригада " Специални сили " в Пловдив и 101-ви планински полк в Смолян. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР