Вицепремиерът и икономически министър Корнелия Нинова сложи свой човек начело

...
Вицепремиерът и икономически министър Корнелия Нинова сложи свой човек начело
Коментари Харесай

Нинова назначи свой човек и в ръководството на ВМЗ Сопот

Вицепремиерът и стопански министър Корнелия Нинова постави собствен човек отпред на държавното оръжейно предприятия ВМЗ Сопот. Досегашният изпълнителен шеф на Вазовските машиностроителни фабрики в Сопот Иван Гецов е освободен от поста и на мястото му е назначен предишният шеф на оръжейницата Иван Стоенчев.

Смяната е направена в действителност от новоназначеното от Нинова управление на Държавната консолидационна компания, под чиято шапка е ВМЗ Сопот. В решението на компанията, което е от петък, няма посочени претекстове за промяната.

Това е поредна рокада в държавни структури, които към този момент са под ръководство на Българска социалистическа партия като съдружен сътрудник в новото държавно управление. Бордът на директорите на ВМЗ Сопот бе сменен по времето на служебния министър Кирил Петков, само че изпълнителният шеф Иван Гецов тогава резервира поста си. Той бе назначен през 2015 година, когато от поста беше освободен в този момент назначеният Иван Стоенчев.

Стоенчев е управлявал оръжейницата близо 10 години. Той е в роднински връзки със Станислав Стоенчев - член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, показва news.bg. Медията напомня, че управлението на Стоенчев е белязано с постоянни финансови проблеми за оръжейницита. През това време са организирани две гладни стачки на чиновниците поради неизплатени заплати, случват се гърмежи в цеховете за предпазване на подготвена продукция, изникват и подозрения за нерегламентирана продажба на подготвена продукция. В ефирен репортаж през 2010 година, в който се проверява тежкото финансово състояние на ВМЗ, Иван Стоенчев изрича позицията си, че сдружението би трябвало да бъде приватизирано.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР