Вицепремиерът Дмитрий Чернишенко възложи на Министерството на цифровото развитие на

...
Вицепремиерът Дмитрий Чернишенко възложи на Министерството на цифровото развитие на
Коментари Харесай

Кремъл готви мерки за защита на информационната инфраструктура на страната

Вицепремиерът Дмитрий Чернишенко разпореди на Министерството на цифровото развиване на Руската федерация да приготви предпочитани ограничения за отбрана на осведомителната инфраструктура на страната.

Това оповестиха за ТАСС от кабинета на вицепремиера на Русия.

Чернишенко организира среща с ръководителите на цифровата промяна на федералните и районните управляващи. В събитието взе участие министърът на цифровото развиване, телекомуникациите и всеобщите медии на Русия Максут Шадаев.

Вицепремиерът означи нуждата от организационни ограничения и идентифициране на виновни звена във всеки район и федерален орган за битка с киберзаплахите.

„ Основното в този момент е бърза реакция и противопоставяне на тези офанзиви. Необходимата инфраструктура би трябвало бързо да се разшири, осигурявайки система за отбрана ", съобщи Чернишенко

Както прецизираха от кабинета на Чернишенко, съгласно Министерството на цифровото развиване доста уеб сайтове към този момент се хостват от непрофесионални платформи. " Яндекс ", " Ростелеком " и VK са подготвени да дават своите обществени " облаци " за оптималната скорост на уеб страниците. Агенцията изясни на районите ограниченията, подхванати в поддръжка на IT промишлеността, и също по този начин предложи на държавните организации да основават сметки в обществени мрежи като Telegram и VKontakte, добави вицепремиерът на Русия към офиса.

„ През последните дни интензивно разработвахме антикризисни ограничения, преразглеждахме предпочитаните проекти. Лидерите на цифровата промяна в този момент се нуждаят от съответни дейности и резултати за малко време. Правителството създаде ограничения за поддръжка на ИТ промишлеността “, изясни вицепремиерът.

Сред ограниченията за поддръжка на промишлеността са отпущането на средства на IT фирмите за възстановяване на изискванията на живот и повишение на заплатите на служителите; безплатна поддръжка за обещаващи локални IT решения; преференциални заеми на IT компании за настояща активност и осъществяване на нови проекти; 0% ставка на налога върху дохода; пролонгация от армията за IT специалисти; поддръжка за закупуване на сериозни локални IT разработки за държавни и общински потребности и обособени юридически лица; данъчни тласъци и преференции за интернет компании и интегратори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР