Висш командир от свързаната с Ал Кайда сомалийска ислямистка групировка

...
Висш командир от свързаната с Ал Кайда сомалийска ислямистка групировка
Коментари Харесай

Убиха висш командир на групировка, свързана с Ал Кайда

Висш пълководец от свързаната с Ал Кайда сомалийска ислямистка формация " Аш Шабаб ", е погубен предишния месец при американски въздушен удар, заяви в изказване в интернет терористичната мрежа, представена от Ройтерс.

Сомалийските управляващи оповестиха тогава, че сомалийската войска и съюзнически задгранични войски са умъртвили мъжа, разпознат като Али Мохамед Хусейн, именуван още Али Джабал и считан за виновен за няколко бомбени набези. Те не разкриха националността на задграничните сили, само че преди в такива рейдове са взели участие американски бойци.

" Самолетите на страхливия американски зложелател се пробваха да го убият. Първият удар не го уличи, само че вторият го трансформира в страдалец ", се споделя в изказването на Ал Кайда, публикувано в обществените медии. Сомалия съобщи предишния месец,че гибелта на Али Джабал ще понижи способността ислямистките бунтовници да правят безсмислени актове на принуждение против народа на Сомалия, нейните източноафриканските съседи и интернационалната общественост.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР